Back to the future; What strategies should be adopted to prepare for the workplace of 2020?

The Whitebook of Digital Workplace Evolution

Veranderingen in devices, infrastructuur en computersystemen, maar ook in mensen, informatie en processen, bepalen in grote mate hoe ICT bedrijven ondersteunt. De komende vijf jaar verandert de manier waarop we werken sterk. Hoe moeten organisaties inspelen op de eisen die hun business met zich meebrengt en hoe komen zij tegemoet aan de verwachtingen van (ICT) eindgebruikers? Het zesde deel van Fujitsu’s serie van white books, met de titel ‘The White Book of Digital Workplace Evolution’ blikt vooruit.

Experts aan het woord
In het bijna 40 pagina’s tellende rapport staan bijdragen van Fujitsu-executives, zoals CTO Joseph Reger en Nicholas Lee, verantwoordelijk voor End-User Services, maar ook tal van andere experts. In het werk zijn onder meer bijdragen van Airbus, BP, Citrix en verschillende overheids- en wetenschapsinstellingen te vinden. Samenvattend komt het white book op enkele duidelijke voorspellingen uit, zoals:

  • Opkomende technologieën zoals wearables en ‘augmented reality’ gaan de individuele medewerker effectiever maken.
  • Medewerkers gaan meer en meer op in ‘connected’ omgevingen, met de mogelijkheid om altijd over relevante data te beschikken op het moment dat zij deze nodig hebben.
  • In een steeds verder uitbreidende ‘connected’ omgeving wordt data de levenslijn van elke organisatie.

Welke strategie?
Welke strategieën moeten organisaties hanteren voor hun werkplekbeleid? Minder dan ooit is de medewerker straks verbonden aan zijn bureau. ‘Distributed teams’ werken straks samen via virtuele werkplekken. Applicaties zijn ook niet langer verbonden aan devices, maar worden geleverd as-a-service, vanuit een app store in de cloud. Internet of Things, robotisering, 3D-printtechnologie en wearable technology…allemaal spelen ze een rol. De IT-infrastructuur transformeert naar geïntegreerde netwerken van met elkaar verbonden devices en organisaties krijgen te maken met een enorme opslagbehoefte voor enorme datavolumes. ‘The White Book of Digital Workplace Evolution’ geeft ons een fascinerende kijk in de toekomst, die nu al vorm krijgt.

wil je whiteboek zonder je gegevens af te geven? dan zou deze link ook moeten werken 😉

Advertenties

Een gedachte over “Back to the future; What strategies should be adopted to prepare for the workplace of 2020?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s