Bussemaker neemt maatregelen om examenkwaliteit mbo te verbeteren

taw
Bron: Bussemaker neemt maatregelen om examenkwaliteit mbo te verbeteren

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft in een brief twee maatregelen aangekondigd om de examenkwaliteit in het mbo te verbeteren. Zo wordt in de Wet educatie en beroepsonderwijs de taken van de examencommissie verduidelijkt en worden nadere eisen aan examencommissies opgenomen. Daarnaast wordt het voor instellingen verplicht om voor alle opleidingen gebruik te maken van bij gecertificeerde examenleveranciers ingekochte examens of hun gezamenlijk of individueel ontwikkelde examens extern te laten valideren.

Met de tweede maatregel neemt Bussemaker de adviezen uit het rapport ‘Drie router naar een valide examenproduct’ integraal over. Op 1 augustus 2016 start een overgangsperiode die maximaal 2 jaar duurt. Deze biedt de scholen de mogelijkheid om vanaf 1 augustus 2016 onder leiding van een kwartiermaker met het mbo-veld samen het advies te vertalen naar de praktijk en te werken aan de in het advies genoemde aandachtspunten.

Dit lijkt mij een mooi startpunt voor na de schoolvakantie..
Terugkijkend ben ik erg dankbaar dat ik in 2000 een carrièreswitch heb gemaakt naar het vak van examineren, in 2009 ben ik als docent het mbo in gegaan, momenteel zit ik midden in het leerproces om onderzoeksdocent en teacherleader te worden.
Teamkwaliteit en de  kwaliteit van beoordelen hebben mij de laatste jaren enorm geïntrigeerd, boeiend dus om te lezen dat deze onderwerpen actueel lijken te blijven in het Nederlandse onderwijs.

Let’s make things better!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s